Grilujte jako profesionál díky vhodnému zahradnímu grilu

Grilování je oblíbenou letní aktivitou. Pro zdařilý výsledek ale rozhodně potřebujete správný gril. Jak vybrat ten pravý?

Jak vybrat ideální gril

Grilování je oblíbenou letní aktivitou. Nejčastěji můžete na zahradní gril položit maso včetně ryb nebo mořských plodů. Stejně tak se ke grilování hodí zelenina, případně houby a brambory. Připravit tímto způsobem můžete i ovoce. Pro zdařilý výsledek však potřebujete správný gril.

Dostupné modely se aktuálně dělí na tři základní kategorie, a to:

  • plynové grily
  • elektrické grily
  • grily na dřevěné uhlí či brikety

Každá z výše uvedených kategorií má své přednosti, ale i určité nevýhody, s nimiž musíme před nákupem počítat. Všechny se hodí na něco trochu jiného. Před nákupem si tak položte otázky, kde budete grilovat, jak často i pro kolik lidí. A samozřejmě i to, kolik peněz míníte do této letní radovánky investovat.

Pozor Aktualita:  Šest kolouchů siky vietnamského. Zoo hlásí přírůstky

Plynové grily

Plynové zahradní grily vynikají hlavně efektivitou. Velmi rychle se nahřívají a nabízejí plynulou regulaci výkonu. Z hlediska nákladovosti provozu jsou zejména v dlouhodobém měřítku taktéž tyto verze levné. Stejně tak neprodukují nežádoucí kouř, a tedy ani zápach. Hodí se tak i pro grilování například na balkonech bytových domů. Nevýhodou je omezená mobilita, budete závislí na konkrétním palivu. Potraviny také nezískají klasikou kouřovou chuť.

Elektrické grily

Gril stejně tak může mít podobu elektrickou. Vyniká bezpečností, nepracuje totiž s otevřeným ohněm. Druhou výhodu reprezentuje pohodlná manipulace. Stačí jej zapojit a nastavit teplotu. Do té se navíc nahřeje během několika minut. Velmi praktické je i kompaktní provedení. Také se snadno udržuje. Při grilování navíc nevzniká kouř ani žádný jiný nepořádek. Elektrickou variantu tak můžete umístit třeba i do otevřeného prostoru. Nevýhodou je opět absence kouřového aroma.

Pozor Aktualita:  Policisté si opět posvítili na piráty silnic!

Grily na dřevěné uhlí či brikety

Grily na dřevěné uhlí či brikety vycházejí z tradičního pojetí práce s otevřeným ohněm. Grilování tak zcela bezpochyby má specifickou atmosféru a potraviny takto nachystané charakterizuje i nezaměnitelná a ničím nenahraditelná chuť. Nevýhodou je dlouhá doba pro dosažení optimální teploty, která může činit až 30 minut. Stejně tak se obtížně reguluje teplota a tradiční grily a ohniště tak nejsou úplně přívětivým řešením pro začátečníky.

Článek Grilujte jako profesionál díky vhodnému zahradnímu grilu se nejdříve objevil na Novinykraje.cz.

Celý článek zde: ZDROJ ZDE ….✅ REKLAMU ✅ můžete mít zde například formou zpětného odkazu více :Ceny reklamy
….